30
syys

5 vinkkiä, miten saat lisää muistia takaisin matkapuhelimeesi

Luultavasti kaikki tuntevat ongelman: olet juhlissa tai lomalla, ja edessäsi on täydellinen maisema tilannekuvaa tai videota varten. Mutta sitten ongelma: muisti on täynnä eikä mitään voi tallentaa. Kuinka ärsyttävää. Mutta tänään meillä on sinulle viisi vinkkiä, joita et taatusti ole kuullut aiemmin. Pienellä tuurilla olet ratkaissut ongelman tämän artikkelin lukemisen jälkeen. Ehkä sinulla on sitten vielä enemmän onnea casino.netbet.fi-sivustolla. Aloitetaan ja päästään eroon tästä ärsyttävästä ongelmasta.

1. poista tarpeettomat sovellukset

Monet matkapuhelimet ovat jo hankittaessa täynnä sovelluksia. Ajan mittaan lataat monia sovelluksia, joita saatat käyttää vain kerran tai kahdesti, etkä sitten enää koskaan. Juuri tällaiset sovellukset kannattaa etsiä ja poistaa laitteestasi. Tämä säästää paitsi tallennustilaa, ehkä myös tietomäärää ja energiaa, jos nämä sovellukset ovat tahallisesti tai tahattomasti aktiivisia taustalla. Jos olet epävarma yksittäisistä sovelluksista, muista, että voit aina tarvittaessa ladata ne uudelleen. Jotkin sovellukset voidaan myös korvata muualla. Esimerkiksi sääsovellus on kätevä, mutta säätiedot saa yhtä hyvin puhelimen verkkoselaimella. Sama pätee moniin muihin sovelluksiin. Vähennä sovellukset olennaisiin asioihin.

2. siirtää valokuvia ulkoiseen tallennusvälineeseen

Joskus matkapuhelimen muisti kuitenkin täyttyy, kun puhelimeen on tallennettu satoja tai jopa tuhansia valokuvia ja videoita. On mukavaa, että kaikki valokuvat ja videot ovat heti käytettävissä, mutta se ei jätä paljon tilaa uusille ideoille. Ongelmaan on kuitenkin olemassa useita mahdollisia ratkaisuja. Yksi mahdollisuus on siirtää kuvat ja videot tietokoneeseen, kannettavaan tietokoneeseen tai Mac-tietokoneeseen datakaapelin avulla. Näillä laitteilla on myös paljon helpompi luoda selkeä kansiorakenne ja löytää tietyt kuvat ja videot. Toinen vaihtoehto on ulkoistaa tiedot pilvipalveluun. Esimerkiksi Apple, Google ja Microsoft tarjoavat omia tuotteitaan. Mutta olipa kyseessä Dropbox, OneDrive, iCloud, Google Drive jne. – kaikkien niiden avulla saat matkapuhelimeesi enemmän tilaa kuin ennen. Useimmilla näistä ohjelmista voi käyttää tietoja eri laitteilla, mikä on toinen etu. Se tarjoaa myös turvaa, sillä voit säilyttää kaikki kuvasi ja videosi, vaikka kadottaisit puhelimesi tai se varastettaisiin.

3. tyhjennä sovelluksen välimuisti

Monet sovellukset eivät ole niin suuria kuin miltä ne ensi silmäyksellä näyttävät. Useimmiten ongelma on se, että sovellusten väliaikaiset tiedot vievät matkapuhelimen muistia. Lähes kaikki sovellukset – myös Facebookin ja Instagramin kaltaiset sovellukset – käyttävät tätä väliaikaista muistia, koska se nopeuttaa sovellusten latautumista, koska sisältöä ei tarvitse ladata uudelleen. Välimuisti kasvaa ajan myötä, ja se on hyvä tyhjentää säännöllisesti. Äläkä ole huolissasi: henkilötietoja, käyttäjätietoja ja salasanoja ei tietenkään poisteta prosessin aikana.

4. heikentää kuvanlaatua

Kannattaa myös toisinaan kysyä itseltään, pitääkö jokaisen ottamasi kuvan tai kuvaamasi videoleikkeen olla aina mahdollisimman laadukas. Sinun on myönnettävä, että et luultavasti halua tulostaa kovin montaa kuvaa julisteen kokoisena. Etenkin Instagramissa keskinkertainen kuvanlaatu riittää – aivan kuten useimmissa arkipäivän käyttötarkoituksissa. Kun kuvia otetaan ja jaetaan verkossa ympäri maailmaa päivittäin, tuskin kukaan ehtii katsoa kuvaa kolmea sekuntia kauemmin. Miksi kuvan pitäisi sitten olla mahdollisimman laadukas? Korkean laadun asettaminen on järkevää vain, jos otat kuvia ja haluat todella nähdä kaikki yksityiskohdat, kuten hyvin suuret ja/tai yksityiskohtaiset kohteet. Muussa tapauksessa sinun kannattaa muuttaa asetuksia, jotta säästät matkapuhelimesi muistia ja hermojasi.

5 vinkkiä

5. uusi puhelin ratkaisuna

Ehkä nämä ja muut vinkit eivät enää auta. Ehkäpä matkapuhelimesi on jo iäkäs, eikä se ole enää ajan tasalla, varsinkaan muistin ja suorituskyvyn osalta. Ehkä on aika hankkia uusi matkapuhelin. Jos matkapuhelimesi muisti on aina ollut täynnä, on suositeltavaa ostaa matkapuhelin, jossa on erityisen suuri muisti. Applen uusimmissa malleissa on jo yli puoli teratavua muistia. Tai voit valita matkapuhelimen, jota voidaan laajentaa ulkoisella muistikortilla. Tämä tekee sinusta erittäin joustavan, sillä voit pitää aina mukanasi useita muistikortteja ja vaihtaa niitä tarvittaessa. Jos arvostat paljon laadukkaita kuvia ja otat myös paljon kuvia säännöllisesti, digikameran hankkiminen voi olla myös sinulle vaihtoehto. Kuvien laatu on useimmissa kameroissa parempi kuin matkapuhelimessa, ja kuvat ja matkapuhelin pysyvät koko ajan toisistaan riippumattomina. Tämä antaa sinulle parhaan mahdollisen joustavuuden ja vapauden.

 

Lue vinkit parhaista ilmaisista sovelluksista

Share this