26
touko

VPN-verkkojen edut ja haitat – kaikki mitä sinun tulisi tietää vuonna 2021

Haluaisitko käyttää VPN: ää? Mietitkö, onko se oikea ratkaisu sinulle? Selvitetään asiaa.

Hyvä VPN – lyhenne sanoista Virtual Private Network – sisältää paljon etuja. Sen avulla voit käyttää maantieteellisesti lukittuja verkkosivustoja ja sisältöä kaikkialta maailmasta, mukaan lukien suosikki suoratoistopalvelusi, kuten Netflix, Hulu ja BBC. Sen avulla voit muuttaa IP-osoitettasi ja käyttää sivustoja, kuin olisit eri maassa, ja saada parempia hintoja lennoille, hotellihuoneille jne. Hyvä VPN suojaa myös internetyhteyttäsi sekä yksityisyyttäsi, piilottaa henkilöllisyytesi ja pitää sinut turvassa hakkereilta. On tärkeää muistaa, että kaikki VPN-verkot eivät ole tasavertaisia, ja jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Tässä esitämme yleisimmät edut ja haitat, mutta ennen kun perehdyt VPN:n valikoimaan tutustu NetBet: tiin, jos sinua kiinostaa.

VPN-edut: VPN: n edut voivat tehdä elämästäsi paremman

Käytä estettyä sisältöä ihan mistä tahansa

Olitpa matkalla ulkomailla ja haluat käyttää kotimaasi sisältöä tai yrität striimata suoraa videota toisesta maasta ja saat vain ärsyttäviä virheilmoituksia, VPN voi olla uusi paras ystäväsi, joka auttaa ohittaa minkä tahansa geoblokin. Jos olet sensuuririkkaassa maassa ja tarvitset pääsyn estettyihin verkkosivustoihin, VPN voi antaa sinulle takaisin online-vapautesi. VPN auttaa sinua muuttaa IP-osoitettasi ja näyttää siltä kuin olisit eri maassa. Tämä voi avata sinulle uuden mahdollisuuksien maailman. Sinun täytyy valita VPN: n, jolla on palvelimia tarvitsemissasi sijainneissa. Jos suoratoisto (streaming) on mitä kaipaat, on tärkeää valita nopea VPN, joka voi kiertää joidenkin suoratoistopalvelujen käyttämiä anti-VPN-ohjelmistoja. NordVPN on yksi nopeimmista VPN: istä, ja se on kerta toisensa jälkeen osoittanut pääsevänsä Netflixiin riippumatta siitä, kuinka kovasti anti-VPN-ohjelmistot yrittävät estää niitä.

VPN pitää sinut turvassa

Lähetämme henkilökohtaisia tietoja jatkuvasti netissä. Joka tapauksessa, olisi kyse pankkitilille kirjautumisesta tai ystävän kanssa keskustelemisestä messengerissä, haluumme pysyy turvana. VPN salaa tietosi ja pitää yksityisen toimintasi yksityisenä riippumatta siitä, selaatko verkkoa kotona, toimistossa tai julkisen wi-fi-yhteyden kautta. Pysyt aina tuntemattomana, eikä kukaan – hakkereista valtion virkamiehiin – näe, mitä olet tekemässä verkossa. ExpressVPN suojaa sinua sotilastason salauksella ja tarjoaa myös salamannopeaa nopeutta.

VPN auttaa rahan säästämiseen

Kun vaihdat IP-osoitettasi VPN: n avulla, huomaat pian, että sisällön ilmainen käyttö kaikkialta maailmasta ei ole ainoa etu. Monilla verkkokauppasivustoilla on eri hinnat eri maista tulleille ostajille – esimerkiksi tuote, joka saattaa tuntua erittäin kalliilta, jos vierailet Ruotsissa olevalla sivustolla, voi äkillisesti laskea hintaa, jos käytät samaa sivustoa Intian palvelimen kautta. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun varaat lennot ja hotellihuoneen seuraavaa lomaa varten. Perusteellisinta markkinatutkimusta varten valitse VPN, jolla on palvelimia monissa maissa. HMA: lla on huikeat 210 sijaintia.

VPN: t ovat edullisia

Korkein VPN-palvelu voi vapauttaa minkä tahansa haluamasi verkkosivuston korkeintaan muutamalla taalalla kuukaudessa ja pitää yhteyden tuntemattomana ja suojattuna. VPN: t ovat huomattavasti edullisimpia kuin muun tyyppiset suojaussuunnitelmat. Asennettavia laitteita ei ole eikä teknikoille tarvitse soittaa ja VPN-verkkosi voi olla käynnissä muutamassa minuutissa. On olemassa useimpia ​​VPN-palveluja, mutta muista, että ne eivät ole koskaan täysin ilmaisia. Maksat aina tavalla tai toisella, ponnahdusmainoksien, rajoitetun tiedonsiirron tai tuskallisen hitaiden nopeuksien kautta. Jotkut ilmaiset VPN: t myyvät henkilötietojasi kolmansille osapuolille tai tarjoavat sinulle parhaimmillaan keskinkertaisen turvallisuuden. Monet premium-VPN-palvelut tarjoavat ilmaisia ​​kokeilujaksoja, joten voit kokeilla niitä ennen ostamista. Tämä on loistavaa, jos tarvitset VPN: ää vain hetkeksi – mutta kun olet tottunut premium-VPN-palvelun etuihin, saatat vain tuntea, että siitä kannattaa maksaa. CyberGhost on erinomainen VPN, joka tarjoaa 24 tunnin ilmaisen kokeilun Windowsille, 7 päivän ilmaisen kokeiluversion mobiilisovelluksille ja 30 päivän rahanpalautustakuun kaikille asiakkaille.

VPN-haitat: Mitä pitäisi pitää mielensä

VPN voi hidastaa yhteyden nopeutta

VPN pitää yhteytesi suojattuna salaamalla kaikkia verkkotoimintoja, mutta tämä voi myös tuottaa erittäin hidasta yhteyttä. Kenelläkään ei ole aikaa ja kärsivällisyyttä istua odottamassa verkkosivustojen lataamista. Haluat olla varma, että hankit VPN: n, joka pystyy hoitamaan työn. Valitse yksi, joka tarjoaa suuria nopeuksia vaarantamatta tietoturvasi, kuten Hotspot Shield.

Anti-VPN-ohjelmisto on vahvistumassa

Jotkut suuret suoratoistopalvelut – kuten kaikkien suosikki Netflix – yrittävät torjua VPN-yhteyksiä VPN-estäjillä, joten saatat herätä yhtenä aamuna ja huomata yhtäkkiä, että luotettu VPN ei voi enää käyttää haluamaasi sisältöä. Vaikka joillakin VPN-palveluilla ei ole mahdollisuutta, NordVPN ja ExpressVPN ovat todistaneet kerta toisensa jälkeen, että he pääsevät läpi vaikeimman eston, jonka Netflix heittää heidän suuntaansa.

VPN-verkkojen edut ja haitat - kaikki mitä sinun tulisi tietää vuonna 2021

VPN-yhteytesi voi yhtäkkiä katketa

Luotettavan VPN-palvelun avulla sinun ei pitäisi kokea yhteyden katkeamista kovin usein – mutta se tapahtuu ajoittain. Suurin ongelma tässä ei ole pelkästään yhteyden muodostamisen aiheuttama haitta. Sillä hetkellä, kun salattu yhteys katkeaa, todellinen IP-osoitteesi paljastuu, etkä ole enää anonyymi. Tappokytkin (kill switch), joka katkaisee yhteyden internetiin välittömästi palvelimen pudotessa, voi estää tämän tapahtumista. Jos nimettömyytesi on erityisen tärkeä sinulle, muista hankkia VPN tappokytkimellä, kuten CyberGhost, PrivateVPN tai VyprVPN.

Sen käyttäminen voi olla vaikeaa, jos et tiedä mitä olet tekemässä

Jos VPN: ääsi ei ole määritetty oikein, saatat kokea IP- ja DNS-vuotoja, jotka tekevät yksityisistä tiedoistasi alttiita hakkereille ja muille online-uhkille. Jos olet VPN-aloittelija ja kaikki tämä terminologia on kuin vieraskielinen sinulle, voit aina aloittaa yhdellä käyttäjäystävällisemmistä palveluntarjoajista, kuten CyberGhost tai TunnelBear. He tekevät ensimmäisestä VPN-kokemuksestasi sujuvan, kivuttoman ja jopa hauskan.

Yhteenveto

Vaikka joillakin VPN: llä on haittapuolensa niiden edut ovat paljon suuremmat kuin niiden haitat. Pääset haluamaasi sisältöön, milloin haluat ja voit myös luottaa siihen, että yksityiset tietosi pysyvät yksityisinä. Kun tiedät tarkalleen, mitä toivot VPN: stä, on helppo valita oikea juuri sinun tarpeisiisi.

 

Tunnetko puhelimien historian?

Share this